Studená melónová polievka |
|
|
Rozpis na 4 porcie
- 4 šálky zrelého žltého melóna nakrájaného na malé kocky (guľky)
- 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 šálka netučného vanilkového jogurtu
Postup
V hlbokej mise zmixujeme melónové kocky, citrónovú šťavu a med celkom dohladka.
Nakoniec primiešame jogurt.
Rozdelíme do hlbokých misiek a podávame ozdobené kúskami krájaného melóna.
Potrebné nástroje/náradie
- mixér
- nôž a doska na krájanie
Čas prípravy: 20 minút
Poznámka kuchára
Tento pokrm by ste mali podávať vychladený, preto je ideálne použiť suroviny z chladničky.
Na ozdobenie môžete použiť aj melónové guľky, ktoré vykrajujte pomocou špeciálneho vykrajovača, môžete na to však použiť aj čajovú lyžičku.
Poznámka lekára
Ak použijete namiesto tradičného červeného radšej žltý melón, bude to nielen silné chuťou, ale aj obsahom karotenoidov, ktoré si vaše telo podľa potreby premení na vitamín A a použije všade, kde treba. Kuk.
|
|