Cuketa na bylinkách |
|
|
Rozpis na 4 porcie
- 2 stredne veľké cukety pokrájané na kolieska asi 0,5 cm hrubé
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 posekané strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate
- morská soľ
- čerstvo zomleté čierne korenie
Postup
Rozohrejeme rúru na pečenie na maximum alebo použijeme v mikrovlnke funkciu gril.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, nahusto poukladáme kolieska cukety, posolíme a pečieme v rúre asi 5 - 10 minút.
Zatiaľ v hlbokej mise zmiešame cesnak, olivový olej a petržlenovú vňať.
Upečené kolieska cukety vysypeme do misy a premiešame.
Servírujeme posypané parmezánom a štipkou čierneho korenia.
Potrebné nástroje/náradie
- hlboká misa
- plech na pečenie
- nôž a doska na krájanie
Čas prípravy: 20 minút
Poznámka kuchára
Namiesto petržlenovej vňate môžete použiť rozmarín alebo bazalku.
Poznámka lekára
Toto je nízkokalorické jedlo vhodné ako večera nielen pre tých, ktorí chudnú. Energetická hodnota, samozrejme, závisí od toho, koľko oleja použijete a cuketa – podobne ako baklažán – je ako špongia na olej, tak si dajte pozor. Jedna polievková lyžica oleja sa kaloricky rovná asi polovičke horalky – a to je teda riadna bomba!
|
|