Pikantné marhuľové tofu |
|
|
Rozpis na 4 porcie
- 1 balenie pikantnej paradajkovej omáčky (salsa picante)
- ¼ pohára marhuľového džemu so zníženým obsahom cukru
- ½ čajovej lyžičky mletého chilli
- ½ šálky cibule posekanej najemno
- 2 strúčiky cesnaku posekaného najemno
- 2 polievkové lyžice oleja
- ½ čajovej lyžičky rasce
- 2 balenia lahôdkového tofu pokrájaného na hranolčeky
Postup
V hlbokej panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Pri miernej teplote opekáme 4 minúty. (Nemali by zhnednúť).
Pridáme chilli, rascu, premiešame, pridáme salsu a džem. Spolu varíme 1 minútu za stáleho miešania a odstavíme.
Na druhej panvici súčasne opekáme tofu zo všetkých strán.
Opečené tofu zmiešame s pripravenou omáčkou a servírujeme s naturálnou ryžou. Môžeme podávať teplé aj studené.
Potrebné nástroje/náradie
- 2 panvice
- nôž a doska na krájanie
Čas prípravy: 20 minút
Poznámka kuchára
Namiesto marhuľového džemu môžete použiť aj čerstvé marhule, majú však krátku sezónu.
Poznámka lekára
Ďalšia exotická kombinácia. Pre niektorých asi prvýkrát a naposledy, ale pre mnohých príjemné prekvapenie. Navyše, bonanza úžasných fytochemikálií (stačí si pozrieť rozpis surovín), ktoré budú chrániť vaše zdravie zhora dolu a zvonka dnu. Odporúčam pri hypertenzii, cukrovke, ischemickej chorobe srdca, obezite, žlčníkových kameňoch, katarakte, artritíde..., ale to vlastne môžete otvoriť túto knihu kdekoľvek. Myslím, kvôli takým jedlám, nie tým chorobám!
|
|