Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Pikantné marhuľové tofu Tlačiť E-mail

Rozpis na 4 porcie

  •     1 balenie pikantnej paradajkovej omáčky (salsa picante)
  •     ¼ pohára marhuľového džemu so zníženým obsahom cukru
  •     ½ čajovej lyžičky mletého chilli
  •     ½ šálky cibule posekanej najemno
  •     2 strúčiky cesnaku posekaného najemno
  •     2 polievkové lyžice oleja
  •     ½ čajovej lyžičky rasce
  •     2 balenia lahôdkového tofu pokrájaného na hranolčeky

Postup
V hlbokej panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Pri miernej teplote opekáme 4 minúty. (Nemali by zhnednúť).
Pridáme chilli, rascu, premiešame, pridáme salsu a džem. Spolu varíme 1 minútu za stáleho miešania a odstavíme.
Na druhej panvici súčasne opekáme tofu zo všetkých strán.
Opečené tofu zmiešame s pripravenou omáčkou a servírujeme s naturálnou ryžou. Môžeme podávať teplé aj studené.

Potrebné nástroje/náradie

  •     2 panvice
  •     nôž a doska na krájanie


Čas prípravy: 20 minút

Poznámka kuchára
Namiesto marhuľového džemu môžete použiť aj čerstvé marhule, majú však krátku sezónu.

Poznámka lekára
Ďalšia exotická kombinácia. Pre niektorých asi prvýkrát a naposledy, ale pre mnohých príjemné prekvapenie. Navyše, bonanza úžasných fytochemikálií (stačí si pozrieť rozpis surovín), ktoré budú chrániť vaše zdravie zhora dolu a zvonka dnu. Odporúčam pri hypertenzii, cukrovke, ischemickej chorobe srdca, obezite, žlčníkových kameňoch, katarakte, artritíde..., ale to vlastne môžete otvoriť túto knihu kdekoľvek. Myslím, kvôli takým jedlám, nie tým chorobám!
 

 

 
E-LINE space