Tzatziky |
|
|
Rozpis
- 2 šálky uhoriek postrúhaných aj so šupkou
- 2 šálky bieleho jogurtu
- 5 polievkových lyžíc za studena lisovaného olivového oleja
- šťava z jedného citróna
- 1 strúčik cesnaku
- 5 polievkových lyžíc kôpru posekaného najemno
- biele korenie
- morská soľ
Postup
Uhorky nastrúhame a vytlačíme z nich vodu. Vodu z uhoriek v tomto recepte nepoužijeme.
Uhorkovú dužinu zmiešame s jogurtom a ochutíme olivovým olejom, šťavou z citróna, jemne nastrúhaným cesnakom so soľou, kôprom a bielym korením.
Necháme vychladiť v chladničke a podávame.
V uzavretej nádobe v chladničke vydrží 3 dni.
Potrebné nástroje/náradie
Čas prípravy: 20 minút, najlepšie však chutí v nasledujúci deň
Poznámka lekára
Viete, prečo sa do týchto gréckych a palestínskych a arabských a židovských jedál vždy pridáva cesnak a niekedy ho je tam naozaj veľa? Predsa, aby sa im jedlo v tom teple tak rýchlo nekazilo!
|
|