Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Tzatziky Tlačiť E-mail

Rozpis

  •     2 šálky uhoriek postrúhaných aj so šupkou
  •     2 šálky bieleho jogurtu
  •     5 polievkových lyžíc za studena lisovaného olivového oleja
  •     šťava z jedného citróna
  •     1 strúčik cesnaku
  •     5 polievkových lyžíc kôpru posekaného najemno
  •     biele korenie
  •     morská soľ

Postup
Uhorky nastrúhame a vytlačíme z nich vodu. Vodu z uhoriek v tomto recepte nepoužijeme.
Uhorkovú dužinu zmiešame s jogurtom a ochutíme olivovým olejom, šťavou z citróna, jemne nastrúhaným cesnakom so soľou, kôprom a bielym korením.
Necháme vychladiť v chladničke a podávame.
V uzavretej nádobe v chladničke vydrží 3 dni.

Potrebné nástroje/náradie

  •     strúhadlo
  •     hlboká misa


Čas prípravy: 20 minút, najlepšie však chutí v nasledujúci deň

Poznámka lekára
Viete, prečo sa do týchto gréckych a palestínskych a arabských a židovských jedál vždy pridáva cesnak a niekedy ho je tam naozaj veľa? Predsa, aby sa im jedlo v tom teple tak rýchlo nekazilo!
 

 

 
E-LINE space