Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Lievance z cícera, kyslej kapusty a zemiakov Tlačiť E-mail

(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)

Rozpis na 20 kusov

  •     1 konzerva prepláchnutého cícera, zmixovaného alebo pomletého na hustú pastu
  •     1 šálka posekanej kyslej kapusty
  •     1 šálka zmixovaných surových zemiakov
  •     2 strúčiky cesnaku posekaného na hrubo
  •     1 čajová lyžička majoránu
  •     2 polievkové lyžice špaldovej múky
  •     čierne korenie
  •     morská soľ
  •     olej na pečenie

Postup
V hlbokej mise zmiešame zmixovaný cícer, posekanú kyslú kapustu, zmixované zemiaky i so šťavou.
Hmotu dochutíme posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením a ak je riedka, zahustíme ju špaldovou múkou.
Rozohrejeme panvicu, jamky potrieme olejom a plníme dvoma lyžicami hmoty, ktorú pečieme, až kým sa odliepa od panvice. Lievance obrátime a dopečieme.
Podávame so zeleninovým šalátom a niektorým z dressingov.

Potrebné nástroje/náradie

  •     hlboká misa
  •     panvica na lievance (nie je podmienkou)
  •     ponorný mixér
  •     nôž a doska na krájanie


Čas prípravy: 25 minút

Poznámka kuchára
Hmotu môžete vyliať na plech a upiecť v rúre, pri 170° C za 25 minút. Základný recept môžete vylepšiť pridaním húb, uvarenej ryže natural alebo uvarenej pšenice.

Poznámka lekára
Na toto by som sa nechal pozvať, aj keď sú v tom zemiaky. Veď raz za čas si ich môžeme dať všetci. Ale, ak mám prísť, tak si do toho veľmi pekne prosím aj tú ryžu natural.
 

 

 
E-LINE space