Lievance z cícera, kyslej kapusty a zemiakov |
|
|
(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)
Rozpis na 20 kusov
- 1 konzerva prepláchnutého cícera, zmixovaného alebo pomletého na hustú pastu
- 1 šálka posekanej kyslej kapusty
- 1 šálka zmixovaných surových zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku posekaného na hrubo
- 1 čajová lyžička majoránu
- 2 polievkové lyžice špaldovej múky
- čierne korenie
- morská soľ
- olej na pečenie
Postup
V hlbokej mise zmiešame zmixovaný cícer, posekanú kyslú kapustu, zmixované zemiaky i so šťavou.
Hmotu dochutíme posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením a ak je riedka, zahustíme ju špaldovou múkou.
Rozohrejeme panvicu, jamky potrieme olejom a plníme dvoma lyžicami hmoty, ktorú pečieme, až kým sa odliepa od panvice. Lievance obrátime a dopečieme.
Podávame so zeleninovým šalátom a niektorým z dressingov.
Potrebné nástroje/náradie
- hlboká misa
- panvica na lievance (nie je podmienkou)
- ponorný mixér
- nôž a doska na krájanie
Čas prípravy: 25 minút
Poznámka kuchára
Hmotu môžete vyliať na plech a upiecť v rúre, pri 170° C za 25 minút. Základný recept môžete vylepšiť pridaním húb, uvarenej ryže natural alebo uvarenej pšenice.
Poznámka lekára
Na toto by som sa nechal pozvať, aj keď sú v tom zemiaky. Veď raz za čas si ich môžeme dať všetci. Ale, ak mám prísť, tak si do toho veľmi pekne prosím aj tú ryžu natural.
|
|