Baklažán na parmezáne |
|
|
(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)
Rozpis na 4 porcie
- 2 stredné baklažány pokrájané na 2 cm kocky
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 stredné červené cibule nakrájané na mesiačiky
- 6 stredných strúčikov cesnaku posekaných nahrubo
- 2 šálky paradajkovej omáčky
- niekoľko kvapiek ostrej paprikovej omáčky (tabasco)
- 2 šálky syra cottage
- ½ šálky čerstvo postrúhaného parmezánu
- 3 polievkové lyžice čerstvej bazalky nakrájanej na pásiky
Postup
Teflonovú panvicu predhrejeme nasucho. Baklažán opekáme 3 - 4 minúty bez tuku a za občasného miešania, potom vyberieme a odložíme.
Do panvice pridáme olej, cesnak a cibuľu a opekáme 3 minúty, pridáme paradajkovú omáčku a 5 minút dusíme.
Odložíme z príkonu tepla, primiešame syr cottage, bazalku, dochutíme pikantnou paprikovou omáčkou. Rozdelíme na taniere, posypeme postrúhaným parmezánom a podávame.
Potrebné nástroje/náradie
- teflonová panvica / wok
- nôž a doska na krájanie
Čas prípravy: 20 minút
Poznámka kuchára
Vynikajúca omáčka na cestoviny alebo môžete servírovať ako zapečený pokrm.
Poznámka lekára
Alebo ako večeru, ktorá nie je nijako diétna. Červená cibuľa obsahuje okrem všetkých tých cibuľových látok, ktoré vám predstavujem na iných miestach, aj farebné anthokyaníny. Takže ďalší silný antioxidant na tanieri.
|
|