Tofu praženica |
|
|
(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)
Rozpis na 2 porcie
- 1 balíček tofu (asi 150 g)
- 1 veľká cibuľa pokrájaná na kolieska
- trochu mletej červenej papriky
- kurkuma (alebo šafran)
- morská soľ
- sójový (alebo slnečnicový) olej
Postup
V hlbokom tanieri vidličkou rozpučíme 1 balíček tofu.
Na oleji opečieme cibuľu, trochu mletej červenej papriky, kurkumy (alebo šafranu) na zafarbenie.
Pridáme tofu a dobre zamiešame.
Prisolíme morskou soľou.
Pražíme ešte 5 minút.
Potrebné nástroje/náradie
- panvica
- hlboký tanier a vidlička
Čas prípravy: 10 minút
Poznámka lekára
Žiadny cholesterol, takmer žiadne nasýtené mastné kyseliny, ktoré „lepia“ krv, zvyšujú cholesterol v krvi a zväčšujú konfekčné veľkosti vášho oblečenia. Žiadne vaječné alergény, žiadne antibiotiká, žiadny infarkt. Na druhej strane táto praženica (uvedomili ste si, že praženica je od slova „pražiť“ a nie od slova „vajíčko“? ) obsahuje kvalitné bielkoviny, ktoré znižujú cholesterol, chránia vás pred rakovinou. Určite nevynechajte kurkumu! Jednak bude praženica žltá ako z reálnych vajec a druhak vyzbrojíte svoje telo jednou z najsilnejších zbraní proti rakovine na niekoľko hodín. Žlté farbivo kurkumín totiž patrí k látkam s najsilnejším antioxidačným účinkom.
|
|