Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Návod na varenie ryže, pšenice, ovsených vločiek a iných obilnín Tlačiť E-mail

 

Obilnina

(1 šálka)

Popis obilniny

Množstvo tekutiny (šálky)

Čas varenia

Navarené množstvo (šálky)

Pšenica

V našich podmienkach najznámejšia a najpoužívanejšia obilnina. Má mierne nasladlú chuť, veľa nerozpustnej vlákniny, vitamíny B, minerály,  bielkoviny a antioxidanty.

3

2 hod

3

Ryža natural

Po uvarení mäkkšia ako pšenic ale tvrdšia ako pšeno. Má mierne orechovú príchuť a vôňu. Viacúčelová ryža s vysokým obsahom vlákniny znižujúcej cholesterol, vitamínov B a látok podporujúcich imunitu.

2 1

40 min

3

Pohánka

Pohánka má silnú vôňu i chuť, na ktorú si možno budete musieť zvyknúť, ale potom ju budete milovať.

2

10 – 12 min

2

Pšeno

Vhodná alternatíva ryže. Ľahké opraženie mu dá príjemnú arómu a orechovú príchuť. Dá sa jesť aj na sladko aj na slano. Neobsahuje lepok.

2

25 min

3

 
E-LINE space