Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home
Zachráňte svoje črevo a Protiprdkavá kuchárska kniha – špeciálne limitované vydanie! Tlačiť E-mail

zscrevo_kniha.jpg

ppkucharka_kniha.jpg

 

Nafukovanie, bolesti a kŕče. Reflux, Helicobacter a zápcha. Potravinové senzitivity, intolerancie a alergie. Celiakia, autizmus a Alzheimerova choroba... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť?

 
 
 
To všetko vysvetľuje a pomáha riešiť nová kniha dr. Igora Bukovského a jeho kolegýň Ivany Mesárošovej MSc a Mgr. Petry Gálisovej z AKV. 
 
Na konci tohto článku nájdete prístup k ukážkam z knihy.
 
Tvoria ju dokonca dve knihy v jednej – špeciálne limitované vydanie! Teória a prax v jednom obale. Teória = informácie, prípady a rady z AKV. Prax = kuchárska kniha s 80 receptami!
 
V prvej časti „Zachráňte svoje črevo!“ sa dozviete o svojom tráviacom systéme aj veci, ktoré ste celkom určite ani netušili:
  • Črevný nervový systém: Prečo vám „zostane jedlo v žalúdku“ a čo s tým? Ako pomáha melatonín pri liečbe tráviacich problémov? Prečo úzkosť a panická porucha pochádza z čreva a čo s tým?
  • Hlad: Prečo potrebujeme hlad a „škŕkanie v žalúdku“? Ako neustále jedenie v kuse poškodí trávenie, imunitu a celé zdravie?
  • Črevná mikrobiota: Nový vesmír nášho vesmíru! Kto to je a čo urobil „Rytier s vaginálnym tampónom“? Prečo vzniká dojčenská kolika a ako ju riešiť? Odkiaľ zobrať nevyhnutnú maslovú kyselinu? Pomáha alkohol baktériam? Ktoré baktérie dajú vašim kostiam viac vápnika? „Nevyspaté baktérie“ = problém celého človeka!
  • Mozog a črevo spolu stále hovoria: Prečo, ako a o čom? Aký to má vplyv na trávenie, imunitu, mentálnu výkonnosť a psychické zdravie? Choroby čreva sú „infekčné“ aj pre mozog!
  • Reflux: Nový uhol pohľadu vás prekvapí! Lieky „proti kyseline“ nie sú lentilky – dlhodobé užívanie škodí viac, ako sme vôbec tušili!
  • Helicobacter: Dá sa to zvládnuť aj bez antibiotík?
  • SIBO: Infekcia čreva, o ktorej sme donedávna netušili – iba ďalšia moderná diagnóza alebo skutočne kritický stav našej civilizácie? Antibiotiká nie sú trvalé riešenie! Podrobný protokol AKV na riešenie SIBO.
  • Syndróm presakujúceho čreva: Príčina potravinových senzitivít, alergií, porúch imunity a chronického zápalu, ktorý všetko ničí! Špeciálny protokol AKV na hojenie čreva.
  • Nafukovanie: Spoznajte svoj typ problému – a vyriešte ho s nami.
  • Zápcha: Môže rozvrátiť celé zdravie a imunitu. Prečo sú laxatíva nebezpečné? Ako riešiť aj tie najzložitejšie stavy?
  • Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva: Ste prevažne hnačkový, zápchový alebo zmiešaný typ? Ponúkame vám najlepší spôsob liečby = FODMAP koncept! Táto kapitola všetko vysvetlí a v knihe nájdete aj praktickú pomoc – až 80 receptov s nízkym obsahom problémových FODMAP sacharidov.
  • Rakovina hrubého čreva a konečníka: Ako sa pripraviť na liečbu a ako zvýšiť svoje šance na vyliečenie?
V druhej časti „Protiprdkavá kuchárska kniha“ nájdete:
  • až 80 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha!
  • recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy)
  • FODMAP koncept je vo svete naujznávanejší a najlepšie preskúmaný prístup k liečbe syndrómu dráždivého hrubého čreva a iných porúch trávenia
  • všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou
  • recepty používajú bežne dostupné suroviny
  • väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút
  • pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších zaujímavých informácií o potravinách, baktériach, tráviacich poruchách a diagnózach!
„Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaochádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský
 
„Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský
 
Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu.


Ukážka z knihy - Meteorizmus a flatulencia - nepozvaná spoločnosť

Ukážka z knihy - Vyžeňte zo mňa toho Helicobactera

Ukážka z knihy - Pálenie záhy - naozaj vždy veľa kyseliny?

 

Pozrite si prednášku Dr. Bukovského „Poruchy trávenia“ a zistíte, že vie, o čom hovorí: https://www.youtube.com/watch?v=ly6deG0t9xE&t=24s
 

Informácie o knihe
  • slovenský jazyk
  • 256 strán (a ani jedna prázdna! Cool)
  • plnofarebná tlač 
  • rozmer 22 x 22 cm 
  • praktická a obľúbená drôtená väzba v krásnej metalickej zelenej farbe
  • oficiálny dátum vydania: 15. september 2017

 

Predaj knihy
Knihu si môžete zakúpiť vo všetkých dobrých kníhkupectvách alebo online cez

 
Teleráno v Markíze

logo teleranoPre veľký záujem nájdete na tomto mieste videozáznam a stručné prepisy odvysielaných informácií zo sveta výskumu v oblasti zdravia tak, ako ich Dr.Igor Bukovský prezentoval v programe televízie Markíza "Teleráno" každý štvrtok.

Čítajte ďalej
 
Nová miniencyklopédia prírodnej liečby

dr. Igor Bukovský vydal knihu s názvom „Nová miniencyklopédia prírodnej liečby“.

Čítajte ďalej
 
Skoro všetko o...

Papagáj

Toto je sekcia pre náročnejších Smile

Nájdete tu články a materiály väčšieho rozsahu zamerané monotematicky.

Príjemné čítanie!

Čítajte ďalej
 
Chudnutie s rádiom Viva

rádio Viva logood 12. mája do 30. júna 2009 ste mohli každý utorok po 21. hodine počúvať a osobne sa zapojiť do nového programu dr. Bukovského. Tu si ho môžete vypočuť v našom archíve..

Čítajte ďalej
 
kniha: Teraz to zíde

Kniha Kniha "teraz to zíde"
... reaguje na súčasnú záplavu diét, informácií o chudnutí a výživových doplnkoch na chudnutie.

Čítajte ďalej
 
kniha: Hneď to bude

kniha_01.jpgKuchárska kniha dr.Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka.


Slovenský bestseller: predaných vyše 30 tisíc kusov!

Photo © Jana Ardanová, 2007

Čítajte ďalej
 
Recepty AKV

tofu_praenica.jpgAKV vychádza v ústrety Vášmu záujmu o recepty, ktoré prinášajú do života nielen zdravie, ale aj nove chute, zvyky a trochu kulinárskeho dobrodružstva.
V prvej fáze Vám ponúkame výber receptov z kuchárskej knihy Hneď to bude - autorov Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka.
(foto © Jana Ardanová)

 

Čítajte ďalej
 
E-LINE space