Penne cipolla |
|
|
(rozpis asi pre 3 osoby)
Suroviny:
- celozrnné penne 400 až 500 g (v surovom stave)
- 3 – 4 veľké biele cibule
- lahôdkové tofu – 2 balenia
- čierne olivy – pol šálky
- kurkuma
- olivový a repkový za studena lisovaný olej
- čerstvo mleté čierne korenie
- mletý rozmarín
- morská soľ
Postup:
Penne uvaríme v nesolenej vode, do ktorej pridáme 1 čajovú lyžičku mletej kurkumy, aby boli cestoviny po uvarení žlté.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme nakrájané lahôdkové tofu, pokrájané čierne olivy, poprášime rozmarínom, štipkou čerstvého mletého korenia, posolíme, premiešame a ešte asi minútu pražíme.
Vo veľkej mise zmiešame penne s cibuľou a rozdelíme na taniere. Pred podávaním tanier ozdobíme kôpkou čerstvej rukoly, ktorú pokvapkáme teplým olivovým olejom.
|
|